خیلی از ما نمیدانیم اگر بخواهیم به جزایر ایران سفر کنیم و نخواهیم هم از مسیرهای هوایی استفاده کنیم چطور باید برویم؟ منظورم رفتن به یکی از جزایر کشورمان آن هم با سواری شخصی است. فرض کنید دلتان میخواهد جزیره قشم را بگردید. اما نمیخواهید کلی هزینه سرویس حمل و نقل عمومی را در آنجا متحمل شوید و یا ساعت بازدید از دیدنی هایش را با ساعت تور هماهنگ کنید. بنابر این در مجله دلتا امروز بهتر دیدیم هم نحوه انجام سفر زمینی به قشم را برایتان بازگو کنیم، هم قوانین حمل خودرو را طبق مصوبات قانونی برایتان شرح دهیم. این مطلب مفید از صفحه گردشگری مان را حتماً بخوانید.
چرا سفر زمینی به قشم ؟
قشم از آن جزیره هاییست که هر گوشه اش را که بنگری محو تماشا خواهی شد. چرا که تصاویری برایتان به نمایش خواهد گذاشت که از سفر به آنجا هرگز پشیمان نمیشوید. بسیار جاذبه دیدنی دارد و سرزمین راز آلودی است. اصلاً قشم گردی یکی از تفریحات بینظیر گردشگران در سواحل جنوب است، با ما همراه باشید.
حالا که هوا، هوای رفتن به جنوب ایران است خوب است برنامه ای برای سفر به این نقطه از ایران عزیزمان بچینید. از هر کجای سرزمین مان بخواهید به سمت قشم بروید، معمولاً مقصد شما بندر عباس است. اگر هم هنوز نمیدانید به کیش بروید یا قشم مطلبی با این مضمون را در صفحه گردشگری مجله دلتا بخوانید یا اینجا کلیک کنید.
خوب گفتیم از هرجای ایران بخواهید سفر زمینی به قشم داشته باشید باید مقصدتان را بندر عباس انتخاب کنید. دو مسیر در پیش دارید که یکی کویری است، مسیر یزد و سیرجان و دیگری هم جاذبه های دیدنی هم دارد مثل اصفهان و شیراز. اگر از سمت تهران راهتان را آغاز کنید، فاصلهتان تا بندر بین ۱۳۰۰ تا ۱۴۰۰ کیلومتر است. اگر به نظرتان زیاد است میتوانید سواری تان را به مقصد بندرعباس با قطار بفرستید و خودتان هم با قطار یا هواپیما به بندرعباس بروید و آن را تحویل بگیرید.
بعد از آنکه به بندرعباس رسیدید به سمت بندر پل رفته و از آنجا باید ادامه مسیر را با لندینگ کرافت بروید. خودرو شما را هم برایتان میآورد. هزینهای برای رفت و برگشت پرداخت میکنید و تا بندر لافت را با سفری یک ساعته، روی آب های خلیج فارس خواهید پیمود. پس از آن با سواری خود از درگهان به جزیره قشم خواهید رسید.
لندینگ کرافت ها وسیله ای برای حمل خودرو روی دریا هستند. آنها به صورت شبانه روزی کار میکنند. شما هزینه حمل خودرو تان را یک بار برای رفت و برگشت به قشم پرداخت میکنید. قبل از سوار شدن برگهای به شما تحویل شده و در بندر لافت مهر میشود. راستی فراموش نکنید که باید تا آخر این سفر برگه را حفظ کنید.
راهنمای فرستادن ماشین شخصی با قطار به قشم
اگر تصمیم گرفته اید که خودرو شخصی تان را با قطار بفرستید، بدانید واگن های خودرو بَری هستند که آن را برایتان حمل میکنند. در دو طبقه که بین ۱۰ تا ۱۲ سواری را در خود جا میدهند. مصوبات قانونی برای حمل خودرو با قطار هم وجود دارند که بد نیست آنها را بدانید.
قوانین و مقررات صدور بلیت حمل خودرو
- پس از رسیدن قطار به مقصد تحویل فوری خودرو به دلیل انجام امور مربوط به تخلیه خودرو از واگن امکان پذیر نبوده و تحویل خودرو در ساعات اداری و با فاصله زمانی انجام میشود.
- ساعت حرکت درج شده روی بلیت حمل خودرو، آخرین زمان پذیرش خودرو جهت اعزام از مبداء حرکت بوده و شروع پذیرش خودرو از ساعت 8 صبح روز حرکت قطار است.
- تبصره : موارد استثناء در قسمت توضیحات خاص بلیت اعلام میشود. (مانند حمل خودرو در مسیر مشهد – شیراز)
- حمل خودروهای با ارتفاع بیش از 158 سانتیمتر (شاسی بلند – پاترول، پرادو، سانتافه، نیسان وانت و …) یا عرض بیش از 180 سانتی متر (اکسل پهن) مقدور نیست.
- برای خودروهای عبوری از ایستگاه تهران، لازم است بلیت حمل خودرو در مسیر دوم با یک روز فاصله از ورود قطار اول به تهران صادر شود.
- در صدور بلیت برای سایر خودروهای عبوری، ساعت حرکت انتخابی برای بلیت خودرو در مسیر دوم با پیش بینی تأخیرات احتمالی قطار اول و رعایت بند 2 اقدام شود. بر این اساس، لازم است حداقل 8 ساعت بین زمان رسیدن قطار اول به مقصد تا زمان حرکت قطار دوم فاصله در نظر گرفته شود.
- ارائه اوراق شناسایی مالک و نیز خودرو هنگام تحویل دادن و تحویل گرفتن آن الزامی است.
- درج شماره شهربانی (پلاک) خودرو و سپس نام خودرو و تا حد امکان نام مالک خودرو بر روی بلیت ضروری است.
- تبصره1: برای خودروهای صفرکیلومتر که هنوز شماره نشده اند، شش رقم آخر شماره شاسی به جای شماره پلاک درج شود. در اینگونه موارد، ارائه برگه فروش هنگام تحویل خودرو الزامی است.
- تبصره2: برای خودروهای گذر موقت و عبوری، فقط تا قبل از به اتمام رسیدن زمان مجوز عبور میتوانند با همان شماره پلاک گذر موقت بلیت صادر نمایند.